over ons

Podotherapie Hermanns is een groepspraktijk voor podotherapie met vestigingen in Midden en Zuid Nederland. Podotherapie Hermanns is in 2002 opgericht door Yvonne Hermanns op de locaties in Horst en Grubbenvorst. Als één van de eersten kwam zij met het initiatief om te werken als podotherapeut in huisartsenpraktijken. In 2007 voegde Yvonnes broer Ralph zich aan de onderneming toe en heeft het bedrijf een vogelvlucht genomen.

Tegenwoordig bestaat ons team uit zo’n 100 medewerkers. Dit zijn podotherapeuten, zolentechnici, telefonisten, administratief personeel etc. Ons ondersteunend personeel is gevestigd op de hoofd locatie in Grubbenvorst. Onze podotherapeuten werken op onze 174 locaties verspreid over Nederland.
Kwaliteit en innovatie zijn belangrijke speerpunten van Podotherapie Hermanns. Zo hebben wij onze eigen Hermanns Academy om de kwaliteit van het personeel te waarborgen en ook is er een eigen ontwikkeld softwareprogramma Podo Dynamics geïmplementeerd. Sinds september 2020 is onze eerste 3D-printer in gebruik. Met behulp van deze 3D-printer kunnen we steunzolen produceren die nóg beter op maat zijn gemaakt dan bij de klassieke methode waarbij een steunzool uit een vast blok steunzool-materiaal wordt geslepen.

Missie

Het is onze missie om landelijk totale voetzorg te leveren en te blijven investeren in de kwaliteit van voetzorg willen wij iedereen zorgeloos laten bewegen. We zijn altijd op zoek naar vernieuwingen en innovatie binnen en buiten het domein Podotherapie met als uitgangspunt kwaliteit.

Om deze totale voetzorg te kunnen leveren, willen we ons dichtbij onze cliënten vestigingen zodat we voor iedereen bereikbaar worden (korte wachttijden en vakkundige hulp). Om dit ook daadwerkelijk te kunnen leveren, hebben we uiteraard onze locaties goed verspreid over ons verzorgingsgebied. Van tijd tot tijd zien wij nieuwe kansen en dat resulteert dan ook in onderstaande vestigingen.

locaties om te werken als podotherapeut
Locaties Podotherapie Hermanns

Visie

Wij willen marktleider in voetzorg worden door te blijven investeren in onze mensen en in de verbetering van de kwaliteit van voetzorg. Wij willen ons dicht bij onze cliënten vestigen waardoor wij voor iedereen bereikbaar worden. Onze mensen vormen een team dat samen de beste voetzorg levert. Dankzij ons zal iedereen zorgeloos kunnen bewegen.

Waar kom jij te werken als podotherapeut?

Ieder jaar zijn er keigave bedrijfsuitjes. Samen een escape-room puzzel oplossen en daarna aanschuiven aan het buffet, waarna de die-hards vervolgens door gaan tot in de kleine uurtjes… Sommige directieleden hebben best aardige karaoke-skills, zo ging het op de daaropvolgende maandag door de wandelgangen.

Wanneer je kiest om intern onze opleiding tot het aanmeten van OSB-schoenen te volgen dan mag je zelfs mee op reis naar Portugal en brengen we met een groep een bezoek aan één van onze toeleveranciers. En aan de plaatselijke kroegen.

Ook hebben we ieder jaar een heuse voetbalwedstrijd tussen onze collega’s. Tot nu toe hebben onze Belgische collega’s altijd de overwinning over de eindstreep weten te behalen. Heb jij de skills om de score te wijzigen? Dan moet je sowieso solliciteren.

Ontwikkel jezelf

Wanneer je voor ons gaat werken als podotherapeut, dan mag je er ook vanuit gaan dat je bij Podotherapie Hermanns voortdurend jezelf kunt blijven ontwikkelen. Er zijn verschillende interne opleidingsmogelijkheden en ook is er ruimte voor specialisatie in bijvoorbeeld sportpodotherapie, kinderpodotherapie en diabetespodotherapie. Wanneer je zelf kansen signaleert of denkt dat iets anders kan of beter moet – bij ons wordt hier serieus naar geluisterd. Jouw vraag of mening wordt een agendapuntje wat vervolgens in de eerstvolgende vergadering besproken wordt.

Ons hoofdkantoor

In de loop der jaren zijn we steeds meer gegroeid – waarbij er ook steeds meer ondersteunend personeel is bijgekomen. Telefonistes, financiële medewerkers, HR, ICT en productie – het gebouw waar we in zaten leek met de maand kleiner te worden. Inmiddels zitten we in ons nieuwe hoofdkantoor in Grubbenvorst; de plaats waar alles ooit begonnen is.

Eén van de snelste groeiers van Nederland…

In 2021 behaalde Podotherapie Hermanns voor de 8e keer de FD Gazelle Award in de categorie voor middelgrote bedrijven. Deze prijs wordt door het Financieele Dagblad uitgegeven aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Kom jij met ons meegroeien?