Innovatie…

De gezondheidszorg is constant in ontwikkeling. Technologie maakt het mogelijk om steeds nauwkeuriger te meten, met nog meer precisie te fabriceren en te communiceren met steeds meer gemak. Bij Podotherapie Hermanns lopen we voorop op het gebied van ontwikkeling in de voetzorg. Denk hierbij aan het gebruik van een 3D-laserscanner en digitale drukmeetplaat voor het uiterst nauwkeurig inscannen van de voet. In ons eigen productiecentrum worden steunzolen geslepen met behulp van computergestuurde freesmachines. Momenteel zijn we bezig met een proef met 3D-geprinte steunzolen. Door de zolen te printen kunnen verschillende soorten materiaal worden gecombineerd zodat de voeten precies de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Daarbij wordt ook nog eens géén afval geproduceerd. Dit is slechts één van de manieren waarop Podotherapie Hermanns voortdurend innoveert.

Innovatie komt niet alleen uit de technische hoek. Zo zijn wij de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op het ‘zelfmanagement’-principe – dit betekent dat we de cliënt ondersteunen in het aanpassen van de leefstijl waardoor chronische problemen kunnen worden opgelost. Zo voorzien we de cliënt bijvoorbeeld van specifieke voet-oefeningen die de spieren in de voet versterken. Hierdoor kan het lichaam op eigen kracht de voet weer naar de juiste stand brengen.

… voor zorgverlening

Jij hebt voor een opleiding tot podotherapeut gekozen. Omdat je mensen wilt helpen. De digitale wereld die hier aan vast hangt, interesseert je waarschijnlijk minder – dat begrijpen we volkomen. Ook hierin komen we je graag tegemoet. In 2019 hebben we een eigen softwaresysteem ontwikkeld wat ervoor zorgt dat jij als podotherapeut zo weinig mogelijk tijd kwijt bent met administratie en zoveel mogelijk kunt focussen op klantcontact en het leveren van kwalitatief uitmuntende zorg.