Innovatie in podotherapie…

De gezondheidszorg is constant in ontwikkeling. Technologie en innovatie in de podotherapie maakt het mogelijk om steeds nauwkeuriger te meten, met nog meer precisie te fabriceren en te communiceren met steeds meer gemak. Bij Podotherapie Hermanns lopen we voorop op het gebied van ontwikkeling in de voetzorg. Denk hierbij aan het gebruik van een 3D-laserscanner en digitale drukmeetplaat voor het uiterst nauwkeurig inscannen van de voet.

3D geprinte steunzolen

Sinds september 2020  is het eindelijk zover: de eerste PodoPrinter is in gebruik! Met behulp van deze 3D-printer kunnen we steunzolen produceren die nóg beter op maat zijn gemaakt dan bij de klassieke methode waarbij een steunzool uit een vast blok steunzool-materiaal wordt geslepen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in één steunzool verschillende soorten dempingsmaterialen toe te passen, waardoor voeten precies die ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Met behulp van de iPad-scanner wordt er een 3D-scan gemaakt van voeten, waarna de 3D-printer vervolgens de steunzolen met perfecte pasvorm en ondersteuning print. Een groot voordeel is dat het 3D-printen van steunzolen voor veel minder afval zorgt ten opzichte van de conventionele productiemethoden waarbij de inlegzool wordt uitgeslepen. Bij printen is er minder dan 3% afval in tegenstelling tot circa 80% afval bij conventionele steunzolen. Ook is er geen lijm meer nodig bij 3D-geprinte steunzolen. Het is tevens mogelijk om het materiaal waar de steunzolen van worden geprint te recyclen.

En verder?

Innovatie komt niet alleen uit de technische hoek. Zo zijn wij de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op het ‘zelfmanagement’-principe – dit betekent dat we de cliënt ondersteunen in het aanpassen van de leefstijl waardoor chronische problemen kunnen worden opgelost. Zo voorzien we de cliënt bijvoorbeeld van specifieke voet-oefeningen die de spieren in de voet versterken. Hierdoor kan het lichaam op eigen kracht de voet weer naar de juiste stand brengen.

… voor zorgverlening

Jij hebt voor een opleiding tot podotherapeut gekozen omdat je mensen wilt helpen. De digitale wereld die hier aan vast hangt, interesseert je wellicht minder – dat begrijpen we volkomen. Ook hierin komen we je graag tegemoet. In 2019 hebben we een eigen softwaresysteem ontwikkeld wat ervoor zorgt dat jij als podotherapeut zo min mogelijk tijd kwijt bent met administratie en zoveel mogelijk kunt focussen op klantcontact en het leveren van kwalitatief uitmuntende zorg. Tijdens het ontwikkelen van deze software hebben we echter veel meer wensen van onze collega’s toegepast. Denk daarbij niet alleen aan de podotherapeuten maar ook aan onze secretaresses en onze financiële afdeling. Podotherapie omhelst natuurlijk veel meer dan podotherapeuten alleen. Met een goede software en een topteam, faciliteer je immers topzorg! Met een gemiddelde klantenervaring van een 8,7 proberen we dat dan ook constant uit te stralen.

Verdere innovatie in podotherapie

Om zomaar een greep te geven welke innovatie in podotherapie bij ons al standaard in het pakket zit;

  • 3D geprinte steunzolen
  • 3D voetscan met IPad-scanner
  • Oprolbare drukmeetplaat
  • Zelf gebouwd softwaresysteem
  • Als eerste podo-praktijk OSB en OVAC mogen aanmeten
  • Hermanns Academy